Mijn favorieten

Taxatie.

TaxatieEen taxatie kan om verschillende redenen benodigd zijn. Bijvoorbeeld voor de aankoop of verkoop van uw huis of woning, het verkrijgen van een financiering, bij de bepaling van successie of voor een bezwaarschrift. Allereerst is het belangrijk het doel van de taxatie duidelijk te hebben. In een vrijblijvend intakegesprek inventariseren we dus eerst waarom we moeten taxeren. Vervolgens verzamelen we de benodigde gegevens bij diverse instanties om goed beslagen ten ijs te komen. Daarna komen we naar je toe voor een uitgebreide inspectie. Op basis hiervan bepalen we de waarde en maken we het taxatierapport op. Uiteraard bieden we ook volledige nazorg in dit traject.

En als je naar aanleiding van de taxatie besluit je aankoop of verkoopopdracht bij ons te plaatsen, dan brengen we de betaalde kosten voor de taxatie en het taxatierapport in mindering op de courtage.

 

Verzorgd een taxateur alleen de taxatie van mijn huis of woning?

Nee, taxeren omvat veel meer dan alleen het verzorgen van een taxatie voor je huis of woning. De taxaties die we verrichten worden bijvoorbeeld ook gebruikt voor het bepalen van een redelijke huurprijs voor een huurwoning, nieuwbouwprojecten, waardebepaling van een perceel grond of waardebepalingen voor (het aanvechten van) de WOZ-waarde van je huis of woning. Ben Straatman is ingeschreven bij het:

Wat inhoudt dat we jaarlijks geschoold en getoetst worden op alles wat met taxaties te maken heeft. Zo ben jij verzekerd van een nauwkeurige, objectieve waardebepaling.

 

Waar kijkt een taxateur naar bij de taxatie van mijn huis of woning?

De taxatie van een huis of ander pand omvat veel meer dan alleen de daadwerkelijke inspectie van het pand zelf. Natuurlijk letten we op de algehele staat van de woning, hoe het huis onderhouden is en wat er in de loop der jaren allemaal aan veranderd of verbeterd is. Hoe groot is het perceel en heeft de woning een eigen achterom? Is het een rij- halfvrijstaande- of vrijstaande woning? We kijken naar de ligging en hoe geliefd de wijk is waarin het huis ligt. En hoe zit het met de isolatie van het pand? Vandaag de dag niet meer te negeren met de steeds strenger wordende milieu-eisen. Lang verhaal kort: bij de taxatie van je huis of woning kijken we naar de marktwaarde. Wil je meer weten over taxeren van je huidige of toekomstige huis of woning? Of heb je om andere redenen een erkend taxateur nodig? Neem eens contact met ons op, de koffie staat klaar!

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring